Ja det sagde Martinus faktisk – men der er naturligvis lidt flere ord til det, som det fremgår af det primære citat 🙂

“Personligt foretrækker jeg at være sammen med en kærlig og tolerant kødspiser frem for med en fanatisk og intolerant vegetar.”

Og det gjorde han under et foredrag med titlen “Jeg’et og dets egen verden”, afholdt på Martinus Institut, søndag den 2. november 1947. Referatet er bragt i Kontaktbrev nr. 24, 1958. Citatet forefindes i stk. 5.

https://www.martinus.dk/da/onlinebibliotek/dtt/index.php?&art=834&nr=570&mode=artikelsoeg&ord=k%C3%B8dspiser&lb1=on&lb2=on&lb3=on&lb4=on&lb5=on&lb6=on&lb7=on&dev1=on&dev2=on&dev3=on&dev4=on&dev5=on&dev6=on&gk=on&logik=on&bis=on&dik=on&as1=on&smaa=on&artikler=onhttps://www.martinus.dk/da/onlinebibliotek/kosmos/breve/1958/bre1958-24-005.php

Jeg må jo tilstå at jeg kun kan være enig med ham her. Det er bl.a. en af de ting mine camino’er har vist mig. Jeg husker tydeligt billedet af hvor jeg sidder sammen med tre andre ude foran en café og spiser noget frokost. Det er nogle jeg har gået lidt sammen med over nogle dage. Men lige dette øjeblik er brændt fast på nethinden og i min erindring. De alle tre drikker alkohol og spiser kød, og to af dem sidder og ryger – og ved du hvad? – Vi havde det fantastisk sjovt sammen 🙂

Det betyder ikke noget som helst hvad den og den anden gør. Det eneste der har noget at sige i den forbindelse er vort EGO. Det er det ENESTE der ønsker at pege fingre af andre. Og hvorfor gør det lige det? – Ja, på grund af vort eget mindreværd.

Det var så tydeligt for mig, det Martinus siger i forhold til alle vores fordomme – De er VIRKELIG vores værste svøbe.

Der er faktisk et interessant citat mere oppe i stk. 4 ovenoven, der udtrykker han det således:
“Ved at indtage forkert føde, ved at fylde sin krop med spiritus, tobak og narkotiske midler, og, hvad mange fanatiske vegetarer og afholdsfolk ikke altid tager tilstrækkeligt i betragtning, ved at fylde sin bevidsthed med forkerte tanker.”

I øvrigt et særdeles anbefalelsesværdigt foredragsreferat, der grundliggende handler om Mikrokosmos samt skæbneforholdene forbundet dermed 🙂

https://www.martinus.dk/da/onlinebibliotek/dtt/index.php?mode=artikelopslag&art=834

Og her kommer lige linket til selve Kontaktbrevet. Det skal dog bemærkes, at der heri ikke er styknumre og stykoverskrifter, de er tilføjet senere.

https://www.martinus.dk/da/onlinebibliotek/kosmos/breve/1958/bre1958-24-005.php