Så kort og enkelt kan det faktisk siges 🙂

Men Martinus fortæller lidt flere ting her i artiklen, “Frihed – frigjorthed og fred”, fra Kosmos nr. 9+10, 1968, hvor han bl.a. også kommer ind på logik og tossegodhed.

“Naturligvis må man bruge sin fornuft og sin omtanke, der skal logik til at leve livet og til at forstå andre mennesker. Det skal kunne betale sig at handle rigtigt både for de mennesker, man gerne vil hjælpe og for en selv. Kærlighed er ikke alene kærtegn, og det er ikke kærligt at være tossegod. Det er ikke kærligt af forældre at forkæle deres børn, men det er kærligt at opdrage dem til at forstå, at frihed ikke er at gøre, hvad man vil, hvis det er til gene og fortræd for andre mennesker eller andre levende væsener.”

Men det er ikke kun børn han siger, at vi er nødt til at være bestemte overfor – det gælder skam også voksne 😉

“Menneskelig frihed er frihed til i alle situationer og over for alle væsener, hvad de end gør imod en selv, at sende kærlige tanker imod dem. Der kan være situationer, hvor man må være bestemt både over for børn og voksne, hvor det netop er det kærligste at være det. Men så må man have kærlige tanker og ikke vrede eller indignation bag sin holdning.”

Artiklen, “Frihed – frigjorthed og fred”, findes som skrevet i Kosmos nr. 9+10, 1968, hvor den første gang er udgivet på skrift. Siden er den udgivet i Kosmos nr. 5, 1979, Kosmos nr. 3, 1993 og sidst i Kosmos nr. 6, 2006.

Linket du får med til artiklen her, er fra 1968: https://www.martinus.dk/da/kosmos/kosmos/1968/kos1968-09-097.php