Her er et af de sjove steder i Martinus værk, hvor han er i gang med at fortælle en masse om et emne og pludselig kaster en detalje af sig, som fortæller noget helt andet.

Det er fra Livets Bog, bind 6, stk. 2263. Martinus er her i gang med at fortælle om den kærlighedsmanifestation Jesus åbenbarede på korset på Golgata og vupti, midt i det hele, hvor han fortæller om kontrasten får han lige, i parentes, indsneget (Atomkraft) – Jordklodens livskraft:

“…ved hjælp af afsporing af selve jordklodens egen livskraft (atomkraften), at mangfoldiggøre overtrædelsen af livets største bud: Du skal ikke dræbe.

Lige før dette fortæller han, at vi ville udslette os selv, hvis det ikke var for budbringeren Jesus’ kærlighedsmanifestation:

Uden denne magt ville hele menneskeheden synke i grus, blive totalt udslettet fra jordens materielle områder, martret, pint og lemlæstet til døde af dens egen gudløse intellektualitet og den heraf affødte evne til,

Og vi tager lige den meget smukke beskrivelse af ovennævnte magt, som altså her er en kærlighedsmagt:

Det var selve Guds egen udstråling af den allerhøjeste visdom og guddommelige magt, der som et urokkeligt kærlighedsvæld vibrerede, lyste og funklede igennem jordens mentale, natsorte mørke. Det var Guds verdensfrelsende gave til menneskeheden. Den blev her indviet i den magt, der udgør den eneste, overfor hvilken al anden magt i verdensaltet må blegne.

Læs selv hele stykket her:

http://www.martinus.dk/da/dtt/index.php?bog=56&stk=2263