Ja, parringsdrift og hormoner bringer os ikke langt i disse dage – og slet ikke i fremtiden. Så hvordan får man et parforhold i dag, som virker og er harmonisk, som Martinus skriver ? Det skriver han i artiklen, “Ægteskabet”, fra Kosmos nr. 12 fra 1972.

“Det bærende, det eneste, der virkelig kan bygges på i vore dage, hvis man vil leve i et harmonisk ægteskab, er den sjælelige kontakt og de fælles interesser. Er disse betingelser til stede, er vielsesattesten dybest set overflødig.”

Her er et længere citat, som indeholder ovenstående. Det fortæller lidt om fremtiden også, at man da vil undervise i at lære sin egen natur at kende og dermed leve i et harmonisk ægteskab.

“I den kommende verdenskultur vil man lære menneskene deres egen natur at kende, og man vil give dem undervisning i, hvad der fordres i ægteskabet, og hvilke betingelser det jordiske menneske har for at kunne skabe et harmonisk ægteskab. Thi dette problem er ikke løst med en vielsesattest, udstedt enten af kirkelige eller borgelige myndigheder. Det bærende, det eneste, der virkelig kan bygges på i vore dage, hvis man vil leve i et harmonisk ægteskab, er den sjælelige kontakt og de fælles interesser. Er disse betingelser til stede, er vielsesattesten dybest set overflødig.”

http://www.martinus.dk/da/kosmos/kosmos/1972/kos1972-12-135.php

Artiklen stammer oprindeligt fra et foredrag Martinus holdte den 17. juli 1942:

Foredrag af Martinus den 17. Juli 1942
Bearbejdet efter stenografisk Referat af Inge Nørgaard og Lisbeth Dam

Artiklen har Martinus i Kosmos nr. 12, 1972, omskrevet. I al sin væsentlighed er artiklen den samme. Det oprindelige foredrag og den deraf stenograferede artikel, er lidt længere og han bruger flere andre ord til at beskrive nogle ting med. Der er dog nogle interessante smådetaljer, som er værd at tage med, så står valget mellem de to, vil jeg vælge den lidt længere udgave, oprindeligt udgivet i Kontaktbrev 25+26+27, 1942.

http://www.martinus.dk/da/kosmos/breve/1942/bre1942-25-003.php